ZAKAJ JE KREMA A313 DRUGAČNA OD DRUGIH?

A313 krema

ZAKAJ JE KREMA A313 DRUGAČNA OD DRUGIH?

 

Francozinje so splošno znane po svoji brezhibni koži, ki je skoraj nikoli ne obremenjujejo s težkimi ličili. Njihov brezbrižni in naraven videz, ki ga sestavljajo negovana in lepa koža, le malo maskare in obvezna rdeča šminka ter razmršeni, a vrhunsko postriženi lasje, je ideal lepote, h kateremu stremijo ženske po vsem svetu.

Dobro varovana lepotna skrivnost

Pa ste se kdaj vprašali, v čem je skrivnost takšne kože, ki je ni treba skrivati ​​pod plastmi tekočega pudra?

Znano je, da imajo Francozinje raje naravno lepoto, redkeje se odločajo za estetske posege, pred kozmetičnimi tretmaji pa imajo raje kakovostne masaže in kisikove tretmaje. Vendar pa se skoraj v vsaki kozmetični torbici najde majhna čudežna belo-modra tuba, precej retro videza, ki je tiha, a tudi največja skrivnost lepote teh šik žensk.

Gre seveda za kremo A313, ki je od nedavnega na voljo tudi v slovenskih lekarnah. Potem ko je že leta osvajal Francozinje, pa tudi ženske po vsem svetu, je povzročil pravo norijo tudi v Sloveniji, tako da je trenutno zagotovo najbolj iskan kozmetični izdelek v državi, ki s hitrostjo izginja s polic lekarn. 

Najmanj stranskih učinkov

Čeprav imajo danes skoraj vsa kozmetična podjetja svoj pripravek z retinolom, so odkar se je A313 pojavil v naših lekarnah, vsi ostali izdelki s to učinkovino padli v ozadje. Zakaj je tako in kaj dela to kremo tako posebno, smo vprašali dva ugledna zagrebška dermatologa, ki sta to fantastično kremo tudi sama vključila v svojo negovalno rutino. Po besedah ​​dr. sc. Željana Bolanča, dermatologinja in lastnica Poliklinke Bolanča, je A313 retinol oziroma retinilpalmitat, derivat retinojske kisline, ki se vanjo spremeni deset minut po nanosu.

Ker gre za retinol, ki ni pretirano močan, ga ta zdravnica uporablja vsak večer, kot del svoje negovalne rutine, iz istih razlogov pa je primeren za uporabo vse leto, tudi poleti, z uporabo kreme z zaščitnim faktorjem. »Kar dela to kremo res posebno, je makrogol – sestavina, ki privlači vodo. Poleg tega je krema precej mastna in zvečer po njej ni treba nanesti dodatne vlažilne kreme ali ceramida za ublažitev stranskih učinkov, ki jih običajno povzroča retinol, saj kot sem že rekla, makrogol privlači vodo in maščobo v kremi. ščiti kožno pregrado. Zato je koža zjutraj gladka in sijoča,« je pojasnil dr. Bolanča. Dodala je, da je ta krema že priljubljena med njenimi pacienti prav zaradi odsotnosti stranskih učinkov, ki jih lahko imajo retinoli – rdečina, pekoč občutek, zategovanje in luščenje kože.

Odlična za mozolje in akne

Zaradi edinstvene formule in skoraj čudežnega učinka je ta krema primerna tudi za občutljivo kožo, nagnjeno k aknam. To potrjuje dr. Mikela Petković s klinike Petković, ki tudi redno uporablja to kremo, in nam je razkrila majhne trike za uporabo na tako specifični koži. »Kot je splošno znano, je retinol nepogrešljiva terapija pri zdravljenju mozoljev in aken ter tudi ‘sveti gral’, ko govorimo o umirjanju staranja.

Pogosto se priporoča uporaba retinola dvakrat na teden na začetku, prvih nekaj tednov, nato pa ga lahko začnemo uporabljati vsak dan. Zvečer po odstranitvi ličil in toniranju obraza na suho kožo nanesemo vlažilno kremo, nato počakamo približno pet minut. Nato nanesemo retinol – v tem primeru količino grahovega zrna. Kremo segrejemo med prsti, saj je njena struktura izjemno gosta, jo nežno vtremo v kožo in nežno vmasiramo. Paziti je treba, da kreme ne nanašamo preblizu oči ali ust, ker je tam koža veliko tanjša in občutljivejša. Naslednje jutro se ne smemo pozabiti nanesti s kremo z zaščitnim faktorjem«, je svetovala dr. Mikela Petković. In res, potem ko nanesemo kremo A313, se bo na površini kože ustvaril tanek svilnat film, ki privlači vodo na površino kože in ustvarja oviro za zunanji svet – s čimer preprečimo prekomerno transepidermalno izgubo vlage, ki jo običajno pričakujemo pri uporabi izdelkov z retinolom. In vemo, da več vode v medceličnem okolju pomeni bolj poln, svež videz obraza in bolj gladko teksturo površine. Prav s takšno kožo se boste zbudili, ko si boste večer prej na obraz prvič nanesli ta najbolj priljubljen pripravek z retinolom na svetu, na katerega so nore hollywoodske zvezdnice in ženske po vsem svetu.

Kremo A313 lahko dobite v slovenskih lekarnah ali v naši trgovini TUKAJ

Vir: ESTETICA.hr https://estetica.hr/sto-kazu-dermatolozi-zasto-je-a313-krema-drugacija-od-drugih/