Triasorb – Patentiran sončni filter

Triasorb

 

Zaščita pred soncem je ena izmed glavnih skrbi za javno zdravje. Za skupino Pierre Fabre, ki je specializirana za dermokozmetične izdelke, je bila ta skrb vedno prednostno področje raziskav. Tako so v podjetju Pierre Fabre iznašli TRIASORB ™, patentiran sončni filter, ki je na voljo v novem izdelku za zaščito pred soncem Avène Zelo visoka zaščita SPF50+ Intense Protect.

TRIASORB ™ je prvi organski filter z edinstveno sposobnostjo absorpcije in odboja škodljivega dela sončnega spektra, ki vključuje UVB-, kratke UVA- in dolge UVA-žarke ter visokoenergijsko vidno modro svetlobo (HEV). TRIASORB™ je biomimetični filter, kar pomeni, da posnema fotozaščitno moč koži lastnega melatonina. Hkrati je tudi temeljito preizkušen v eksperimentalnih pogojih, kjer je dokazal, da ni škodljiv za tri ključne vrste morske biotske raznovrstnosti: korale, fitoplanktona in zooplanktona.

Učinkovito in varno ščiti vse tipe kože, pa tudi tiste najbolj občutljive na sončne žarke: kožo dojenčkov, otrok, nosečnic, zelo svetlo kožo, kožo pacientov, ki se zdravijo zaradi raka in tistih, ki so zdravljenje že zaključili. Primeren je tudi za zaščito kože, na kateri so bili izvedeni posegi in na kateri je proces celjenja zaključen, kot so na primer tetovaže in brazgotine. Ščiti tudi kožo, izpostavljeno najbolj intenzivnim sončnim žarkom v tropski kraji, na visoki nadmorski višini in pri vodnih športih.

Eau Thermale Avène že od leta 1987, ko je bila uvedena prva krema za zaščito pred soncem “Sun Block”, nenehno napreduje v okolju prijazni foto zaščiti. Leta 2010 se je znamka odločila, da bo začela raziskovalni program za odstranjevanje oktokrilena iz svojih pripravkov, ki ščitijo kožo pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov. Rezultat tega dela je leta 2013 lansirana kombinacija štirih foto zaščitnih filtrov1, ki zagotavlja zelo visoko foto zaščito ob hkratni optimalni biorazgradljivosti in manjšem vplivu na morsko okolje. Najnovejši foto filter TRIASORB ™in predstavitev Intense Protect 50+ pa predstavljata vrhunec prizadevanj več kot 20 let trajajočih raziskav.

Eau Thermale Avène se zavzema tudi za pobude družbene odgovornosti, kot so Skin Protect, Ocean Respect in Eau Thermale Avène Skin & Cancer.
Eau Thermale Avène je vodilno podjetje na evropskem trgu pri prodaji izdelkov za zaščito pred soncem2.

1 Tinosorb S, Tinosorb M, Uvasorb HEB, Parsol 1789

2-IQVIA Pharmatrend Mednarodni trg za nego sonca Nemčija, Avstrija, Belgija, Španija, Francija, Grčija, Italija, Poljska, Portugalska, Slovaška, Švica.