KO OTROK KAŠLJA JE V SKRBEH VSA DRUŽINA

Ko otrok kašlja je v skrbeh cela družina. Članek na netArnica.si.

Kašelj je seveda tudi zelo moteč pri spanju in dnevni rutini celotne družine. Otroci izostanejo iz vrtca in šole, veliko je neprespanih noči otrok in staršev.

Zakaj otroci kašljajo?

Kašelj je refleksni odziv, ki iz dihalnih poti čisti sluz in dražeče snovi. Kašelj je pogosto simptom akutne okužbe spodnjih ali zgornjih dihalnih poti, ki jih najpogosteje povzročajo virusi. Običajno trajajo nekaj dni, lahko tudi do dva tedna.

Otroci imajo lahko na leto več kot osem prehladov, ker je njihov nezreli imunski sistem občutljiv na viruse.

Kašelj, ki je posledica prehlada delimo na suh kašelj in moker oziroma produktiven kašelj. Pri produktivnem kašlju se sluz proizvaja, saj se s tem čistijo dihalne poti. Suh kašelj pa je dražeč in ne ustvarja sluzi. Razlikovati suh kašelj od produktivnega pa je včasih precej težko.

Zgodnje zdravljenje kašlja je pomembno, saj v nasprotnem primeru lahko okužba napreduje v bolj resne bolezni (npr. bronhitis). 

Kaj storimo ko otrok kašlja?

Preprosto je potrebno storiti nekaj, da se pomiri refleks kašlja, tako da si lahko vsi v družini oddahnejo.

BRONCHOMED® JUNIOR SIRUP, ki vsebuje kombinacijo navadnega sleza in naravni med, pomirja refleks kašlja v fazah SUHEGA in MOKREGA (PRODUKTIVNEGA) kašlja. Receptorje za kašelj pokrije z zaščitno plastjo izvlečka sleza in medu.

Bronchomed junior sirup deluje hitro in pomiri OBE VRSTE kašlja, ki je povezan s prehladnim obolenjem pri otrocih od 1. leta starosti dalje. Idealen je za uporabo podnevi in ponoči.

Sirup je brez umetnih barvil, brez alkohola, brez laktoze, brez glutena in brez gensko spremenjenih organizmov. Poleg tega pa ima odličen okus jagode, ki ga otroci naravnost obožujejo.

Povezave: