Kako ukrepati pri dehidrirani koži?

Kako ukrepati pri dehidrirani koži

Koža potrebuje stalno hidratacijo, saj ko je enkrat dehidrirana, potrebuje dolgo časa, da ponovno doseže ravnotežje.

Ste že kdaj opazili, da je vaša koža bolj krhka in občutljiva kot običajno? Če je groba, razpokana, tesna in daje neprijeten občutek, to pomeni, da je dehidrirana. Koža nas ščiti pred številnimi zunanjimi vplivi. Da bi dobro opravila svoje delo, potrebuje optimalno vsebnost vode.

Hidratacija kože temelji na stalnem pretoku vode, imenovanem tudi transepidermalna izguba vode. Pojasnimo ta postopek nekoliko!

Površinska plast povrhnjice, ki jo naravno varuje hidrolipidna površinska plast, upočasni izhlapevanje vode. Če je ta fiziološka ovira motena, se pospeši izguba vode, zaradi česar je koža suha. Dehidrirana koža v povrhnjici vsebuje manj kot deset odstotkov vode in opazimo spremembe v zaščitni hidrolipidni plasti.

Ne glede na to, ali je zunaj tropska vročina ali pa uživate v prizoru snega skozi okno (bodimo iskreni, obe situaciji se lahko zgodita v roku nekaj tednov), moramo poskrbeti za svojo kožo.

Dehidrirana koža kaže tudi povečano občutljivost.

Hlad, veter, sonce, onesnažen zrak, dražilna čistila, neprimerna kozmetika in nekateri dermatološki tretmaji prispevajo k spremembam zaščitne površinske hidrolipidne plasti, zaradi katere koža izgubi preveč vode.

Pomembno je vedeti, da ni važni ali gre za normalno, suho, mešano ali mastno, vsak tip kože potrebuje hidratacijo – zato je vsakodnevna hidratacija ključna za zdravje in lepoto kože!

Poleg tega ne smemo pozabiti, da za lepoto kože poleg ustrezne nege potrebujemo tudi hidratacijo celotnega organizma, kar zagotavljamo z vsakodnevnim vnosom zadostne količine vode. Odrasla oseba bi morala vsak dan popiti do dva litra vode, po možnosti v majhnih količinah. Tako se izognemo občutku žeje, saj s časom, ko žejo že občutimo, naše telo že dehidrira.

Pomembno je, da koža potrebuje stalno hidratacijo, saj ko enkrat postane dehidrirana, dolgo traja, da se ponovno uvede ravnovesje.


Spoznajte izdelke, ki vašo kožo vlažijo in ji vračajo občutek ugodja – Hydrance.