Še 40,00  do brezplačne poštnine!

Dianatal porodni gel, 6×5 ml

88,13 

Dianatal porodni gel zmanjša trenje med otrokom in steno vaginalnega porodnega kanala.

Dianatal banner

Več informacij je dostopnih preko naslednjih povezav:

Opis

Dianatal® je sterilen porodni gel z edinstvenimi biofizičnimi lastnostmi, zaradi katerih olajša postopek vaginalnega poroda. Gel v porodnem kanalu tvori mukoadheziven sloj, s čimer zmanjša trenje med nožnico in otrokom in omogoča lažji iztis. Postopek je leta 2002 razvil švicarski porodničar dr. Schaub iz Züricha. Iz prvotnih študij pri švicarskem zveznem inštitutu za tehnologijo izhaja, da uporaba posebej razvitega porodnega gela zmanjša različne stopnje trenj za več kot 50 %. Iz podatkov nadaljnjih kliničnih študij v raznih porodnih centrih pa izhaja, da je mogoče trajanje poroda znatno skrajšati.

Porodni gel Dianatal® ne vsebuje nobenih zdravilnih snovi. Je sterilen in pakiran v posamezne sterilne cevke za enkratno uporabo, ki so pakirane v sterilne vrečke za enkratno uporabo. Porodni gel Dianatal® je brez vonja in skoraj brez barve. Je zelo viskozen, z rahlo kislim pH in elektroprevoden.

Zakaj uporabiti porodni gel Dianatal®?

Porod poteka v dveh fazah. Med prvo porodno fazo se odpira maternični vrat. Ko je ta popolnoma odprt (10 cm), se prične druga faza, t.i. faza iztisa otroka. Vsak vaginalni porod od mame zahteva ogromno energije. Če je dolgotrajen, se mama in nerojeni otrok izčrpata. Čeprav je otrok obdan s plodovnico ter mazasto prevleko iz odluščenih epitelijskih celic in izločka lojnic (kazeozni verniks), je njegovo drsenje skozi porodni kanal oteženo zaradi trenja med nožnico in otrokom. Trenje med otrokom in vaginalno steno je veliko, vendar ga je mogoče preprosto zmanjšati s sterilnim porodnim gelom Dianatal®.

Porodni gel Dianatal® tvori gladek bioadheziven sloj na steni nožnice, kar zmanjša trenje, da lahko otrok lažje zdrsi skoznjo. Gel znatno zmanjša statično trenje (vključno s trenjem, do katerega pride po daljših odmorih med popadki) in dinamično trenje.

Ali je uporaba porodnega gela Dianatal® povezana s tveganji?

Porodni gel Dianatal® ima zgolj fizične učinke. Ne vsebuje nobenih zdravilnih snovi in se ne vpija v telo. Opravljeni so bili intenzivni preskusi varnosti za mamo in otroka (vaginalno tkivo, koža, oči, nos in usta) ter kako gel prenašata. Gel Dianatal® je sterilen, ne vsebuje konzervansov ali lateksa in je hipoalergen. Do zdaj v zvezi z uporabo porodnega gela Dianatal® ni bilo nobenih poročil o neželenih učinkih ali interakcijah.

Kako deluje porodni gel Dianatal®?

Porodničar ali babica vstavi porodni gel Dianatal® v nožnico ob prvem vaginalnem pregledu ali ko se predre plodova ovojnica in je vsa plodovnica iztekla. Uporabi se poseben aplikator, zato postopek ni neprijeten za mamo ali nerojenega otroka.

Porodni gel Dianatal® vsebuje posebne mukoadhezivne sestavine, ki zmanjšujejo trenje. Gel na steni nožnice oblikuje gladek, bioadheziven sloj, ki zmanjša trenje. S tem otroku olajša drsenje skozi porodni kanal.

Izkazalo se je, da porodni gel Dianatal® pri ženskah, ki rodijo prvič, skrajša fazo iztisa (drugo fazo poroda) za 30 % (26 minut). Celotno trajanje poroda prav tako skrajša za 30 % (106 minut). To pomeni da je porod manj boleč. Mami ostane več energije za stik z otrokom vse od prvega trenutka.

Porodni gel Dianatal® olajša tudi porod, pri katerem je treba uporabiti vakuumski ekstraktor ali porodne klešče.

S porodnim gelom Dianatal® je porod varnejši, hitrejši in udobnejši. Nerojeni otrok ter materina nožnica, medenično dno in presredek so zaščiteni. Otrok lažje zdrsi iz nožnice.

Gel Dianatal® so razvili v Švici posebej za lajšanje vaginalnih porodov.

Več o porodnem gelu Dianatal® si lahko preberete na uradni Dianatal® spletni strani.

Svojemu porodničarju povejte, da pri porodu želite uporabiti Dianatal porodni gel. Dianatal porodni gel prinesite s seboj v porodnišnico.

 

Dodatne informacije

Pakiranje

6 x 5 ml

Podrobna sestava

Propilen glikol, Natrosol 250M, Carbopol 974P NF, natrijev klorid, natrijev hidroksid, prečiščena voda.

Opozorila:

Vsebina je sterilna le do odprtja embalaže. Ne uporabljajte, če je embalaža poškodovana, odprta ali če je potekel rok uporabe. Po odprtju sterilne vrečke je treba s cevko ravnati previdno, da ostane sterilna. Po iztisu otrokove glavice je treba njegov obraz (tudi oči in nos) obrisati s suho krpo. Če je treba, se uporabi tudi površinska aspiracija ust oziroma nosu. Po iztisu se priporoča uporaba suhe krpe, da otrok ne zdrsne iz rok, saj je lahko spolzek.
Porodni gel Dianatal® je elektroprevoden, zato je kadar koli po njegovi uporabi mogoče opraviti diatermijo za doseganje hemostaze – na primer po carskem rezu ali po posegu v porodni kanal. Za zagotavljanje prevodnosti porodnega gela Dianatal® se ga ne sme uporabljati hkrati z drugimi vrstami gelov.

Proizvajalec

Farco-Pharma GmbH, Nemčija

Dobavitelj

PROXIMUM je farmacevtsko podjetje, ustanovljeno leta 2009, ki ga vodi skupina strokovnjakov z dolgoletnimi izkušnjami v farmacevtski industriji. Ukvarja se z zastopništvom ter registracijo, promocijo, distribucijo in razvojem inovativnih zdravil, medicinskih pripomočkov in prehranskih dopolnil. Njihov cilj je na regionalnih tržiščih ponuditi nove, inovativne izdelke izbranih terapevtskih področij, ki jih razvijajo in proizvajajo vodilne mednarodne farmacevtske družbe, ter tako pripomoči k izboljševanju zdravja ljudi in kakovosti njihovega življenja. Prisotno je na slovenskem, hrvaškem, srbskem in BiH tržišču. Sledi visokim standardom pri trženju, prodaji, skladiščenju in distribuciji in ima od leta 2013 tudi dovoljenje za promet na debelo z zdravili in medicinskimi pripomočki.
PROKSIMUM PHARMA D.O.O.
POT K SEJMIŠČU 26A, 1000 LJUBLJANA
TEL: 01 519 29 22

Morda vam bo prav tako všeč…

  • Dodaj v košarico Podrobnosti
  • Bio-Kult Infantis netArnica.si letak BioKult Infantis
    Dodaj v košarico Podrobnosti
  • Dodaj v košarico Podrobnosti
  • Dodaj v košarico Podrobnosti
  • Dodaj v košarico Podrobnosti
Pojdi na vrh