Še 40,00  do brezplačne poštnine!

BIONECT control spray, 50 ml

10,11  7,08 

Bionect Control Spray se uporablja za zdravljenje neokuženih lezij kože (npr. odrgnin, prask, razpokane kože, ureznin, manjših kirurških ran, lokaliziranih opeklin prve in druge stopnje), pri diabetični nogi, glivičnih okužbah stopal in preležaninah.

Opis

BIONECT CONTROL SPRAY je suspenzija v obliki pršila za topikalno uporabo, ki vsebuje hialuronsko kislino (HK), metalno srebro in vitamin E. Hialuronska kislina in srebro sta združena v matrici (kaolin in škrob) z absorpcijskimi lastnostmi. Absorpcija eksudata ustvari okolje, ki lajša naravni proces regeneracije tkiv ter s HK in srebrom tvori zaščitno pregrado pred penetracijo mikrobov. Vitamin E pomaga pri procesu ponovne epitelizacije z ustvarjanjem zaščitne plasti in tako spodbuja obnovo optimalnih pogojev za vlaženje kože.

Odmerjanje in način uporabe:  Pred nanosom pršila očistite lezije. Pred uporabo vsebnik nekaj sekund dobro stresajte. Vsebnik držite pokončno in z razdalje približno 15 cm popršite toliko prahu, da prekrije ranjeno površino. Priporočamo, da se oskrbovani del prekrije s sterilno gazo. Nanesite enkrat ali dvakrat na dan, v skladu s kliničnim stanjem. Izdelek se preprosto odstrani tako, da se lezija očisti s fiziološko raztopino.

Dodatne informacije

Teža 50.00 kg
Pakiranje

50 ml

Podrobna sestava

Glavna sestavina: 0,25-odstotna natrijeva sol hialuronske kisline.

Druge sestavine: metalno srebro, kaolin, koruzni škrob, vitamin E, olje riževih otrobov, terpineol, disiloksan in potisni plin.

Opozorila

Za zunanjo uporabo: ne zaužiti in ne vdihavati. Preprečiti stik z očmi. Ob stiku z očmi sprati z veliko vode. Preprečiti izpostavljanje oskrbovane površine sončni svetlobi. Preprečiti neposreden stik vsebnika z rano. V primeru neželenega učinka prenehati uporabljati izdelek in se posvetovati z zdravnikom. Glede podaljšane uporabe se posvetovati z zdravnikom. Po uporabi vsebnik zapreti. Ne uporabljati, če je vsebnik poškodovan ali če je potekel rok uporabe.

Kontraindikacije: Znana preobčutljivost na katero koli sestavino. Simptomi prekomerne uporabe niso znani. Interakcije z zdravili ali farmacevtskimi izdelki niso znane. Nosečnice naj se pred uporabo izdelka posvetujejo z zdravnikom.
Hraniti pri temperaturi med +5 ⁰C in +30 ⁰C.

Proizvajalec

Fidia Farmaceutici S.p.A, Italija

Dobavitelj

PROXIMUM je farmacevtsko podjetje, ustanovljeno leta 2009, ki ga vodi skupina strokovnjakov z dolgoletnimi izkušnjami v farmacevtski industriji. Ukvarja se z zastopništvom ter registracijo, promocijo, distribucijo in razvojem inovativnih zdravil, medicinskih pripomočkov in prehranskih dopolnil. Njihov cilj je na regionalnih tržiščih ponuditi nove, inovativne izdelke izbranih terapevtskih področij, ki jih razvijajo in proizvajajo vodilne mednarodne farmacevtske družbe, ter tako pripomoči k izboljševanju zdravja ljudi in kakovosti njihovega življenja. Prisotno je na slovenskem, hrvaškem, srbskem in BiH tržišču. Sledi visokim standardom pri trženju, prodaji, skladiščenju in distribuciji in ima od leta 2013 tudi dovoljenje za promet na debelo z zdravili in medicinskimi pripomočki.
PROKSIMUM PHARMA D.O.O.
POT K SEJMIŠČU 26A, 1000 LJUBLJANA
TEL: 01 519 29 22

Pojdi na vrh